ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада Дрогобича прокоментувала «будівельну аферу» під прикриттям АТОвців

Олена Карп'юк

|

Дрогобицька міська рада сьогодні, 6 серпня, офіційно надіслала свою позицію щодо статті «Будівельна афера під прикриття АТОвців. До рейдерських схем у Дрогобичі причетний мер Кучма?», яку Львівський портал опублікував 1 серпня.

 

У відповіді міськрада Дрогобича наголошує, що всі земельні ділянки учасникам АТО на вул. Самбірській, 3, де розташоване майно підприємства «Люксорцентрторг», власником якого є Євген Гнатув, виділяли відповідно до чинного законодавства.

Як йдеться у документі, ТОВ «Люксорцентрторг» згідно з рішенням Дрогобицької міськради у 2009 році отримало на три роки в оренду земельну ділянку на вул. Самбірській, 3. Проте договору, за даними мерії, не уклало «з метою ухилення від сплати оренди за землю». Відтак правовстановлюючих документів на вказану земельну ділянку підприємство дотепер не має.

Більше того, у міській раді наголошують, що земельне питання щодо вул. Самбірської, 3 і ТОВ «Люксорцентрторг» розглядали Господарські суди різних інстанцій. І у 2016 році Вищий Господарський суд України постановив, що порушення права підприємства на земельну ділянку не було.

Також у Дрогобицькій міськраді зауважують, що відомостей про заборону розгляду будь-яких питань, які стосуються щодо території на вул. Самбірській, 3, немає.

«Крім цього, наведені нами факти встановлені рішенням Львівського окружного адміністративного суду від 10.05.2018 №813/596/18, в якому зазначено: «Судові рішення мотивовані тим, що ТзОВ “ЛюксорЦентрТорг” не доведено факту порушення його прав на спірну земельну ділянку. Відмовляючи у задоволенні позовних вимог суди попередніх інстанцій виходили із того, що ТзОВ “ЛюксорЦентрТорг” не надані правовстановлюючі документи на земельну ділянку і у ТзОВ “ЛюксорЦентрТорг” не виникло права користування земельною ділянкою на умовах оренди, тобто відсутнє наявне право, яке би підлягало захисту в судовому порядку». Статтею 129-1 Конституції України передбачено, що судове рішення є обов’язковим до виконання», – наголошують у міськраді Дрогобича.

Наостанок у мерії додають: «ТзОВ “Люксор Центр Торг”, яку очолював Євген Гнатув, збанкрутіла та перебуває у стадії ліквідації, а спірне нерухоме майно перезаставлене у багатьох банках. Враховуючи все вищенаведене, вважаємо, що дії Дрогобицької міської ради та її виконавчого комітету є такими, що вчиняються в межах компетенції та у відповідності до чинного законодавства».

Натомість жодної інформації щодо ймовірної причетності міського голови Дрогобича Тараса Кучми до земельних схем Львівський портал так і не отримав. Також жодного коментаря від не було й щодо того, що виділення землі на вул. Самбірській, 3 учасникам АТО відбувалось із численним порушенням регламенту міськради.

У статті «Будівельна афера під прикриття АТОвців. До рейдерських схем у Дрогобичі причетний мер Кучма?» Львівський портал писав про те, як на бізнесмена Євгена Гнатува рейдери продовжують чинити тиск, а на території його підприємства у Дрогобичі хочуть зводити багатоквартирні житлові будинки за допомогою військових. І мера Тараса Кучму підозрюють у причетності до будівельних схем. Детальніше про це читайте тут.

Зазначимо, що НАБУ вже відкрило кримінальне провадження щодо Дрогобицької міської ради та «земельної ситуації» щодо вул. Самбірської, 3.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *