ОСТАННІ НОВИНИ

«Шлях для створення Антикорупційного суду повністю відкритий», - Порошенко підписав закон

Дарина Смеречанська

|

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Вищий антикорупційний суд». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Глави держави.

 

Законом, зокрема, передбачено, що апеляційний розгляд справ щодо топ-корупціонерів буде здійснюватися виключно апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду.

Як прокоментував Президент Петро Порошенко: «З прийняттям цього Закону повністю відкритий шлях для створення та функціонування Вищого антикорупційного суду, тож я звертаюся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів із проханням якнайшвидше провести конкурс, а до Міністерства закордонних справ – в максимально короткі строки звернутися з проханням до наших міжнародних партнерів щодо делегування представників до Громадської ради міжнародних експертів. Я також звертаюся до всіх достойних правників – беріть участь у конкурсі. Від вашої принципової позиції залежатиме швидкість і ефективність боротьби з корупцією в Україні».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *