ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть голову сільради за махінації з землею

Олена Карп'юк

|

Правоохоронці викрили голову однієї із сільрад Львівщини, яка підробила рішення сесії ради, внісши недостовірні дані про безоплатну передачу місцевому мешканцю земельної ділянки для будівництва і обслуговування житла, господарських будівель і споруд. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій Нацполіції Львівщини.

 

На підставі цього підробленого рішення чоловік виготовив технічну документацію та одержав державний акт на право власності земельною ділянкою загальною площею 0,7 га на території сільради. Таким чином інтересам територіальної громади було заподіяно збитків на 420 тисяч гривень.

На незаконно надану земельну ділянку накладено арешт. Голові сільради повідомлено про підозру у скоєнні правопорушень, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано на розгляд в суд.

Максимальне покарання, яке загрожує зловмисниці, – позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися  певною діяльністю на строк до трьох років зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Фото: Нацполіція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *