ОСТАННІ НОВИНИ

«Підприємцю», який незаконно видобував пісок на території Чолгинського заказника, оголосили підозру

Юлія Шпак

|

На Львівщині правоохоронці повідомили про підозру зловмиснику, який видобував пісок на території заказника. У «підприємця» вилучено  екскаватор та вантажівку, які він використовував під час робіт. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

У відомстві зазначають, що правоохоронці викрили та припинили діяльність зловмисника, який заподіяв значну шкоду довкіллю та територіям, які знаходяться під охороною держави.

«Правоохоронці встановили, що 58-річний житель Яворівського району, не маючи відповідних дозвільних документів, видобував пісок на території Чолгинського орнітологічного заказника, який в подальшому реалізовував в якості будівельного матеріалу фізичним та юридичним особам регіону», – йдеться у повідомленні.

Зловмисник був затриманий безпосередньо під час виконання робіт. У нього вилучено екскаватор та вантажний автомобіль. Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні правопорушення. передбаченого ч. 1 ст. 252 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Довідково

Чолги́нський орнітологічний заказник місцевого значення створений в 1997 році. Він розташований в Яворівському районі Львівської області. Загальна площа становить 820 га. До угідь заказника входять лісовий масив з двома водоймами, а також водно-болотний природний комплекс. Вони є місцем зупинки під час сезонних міграцій водоплавних птахів, у тому числі – занесених до Червоної книги України.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *