ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочали продаж комунального майна в системі ProZorro: незабаром відбудеться перший аукціон

Вероніка Рой

|

Львів – перше місто в Україні, де розпочали продаж комунального майна в системі ProZorro. Продажі. Так, 26 липня цього року у Львові опублікували перше повідомлення про продаж на аукціоні нежитлових приміщень п’ятого поверху на вулиці Тернопільській 1-а. Аукціон по цьому об’єкту відбудеться вже 17 серпня 2018 року. Про це сьогодні, 30 липня, під час прес-конференції повідомила начальниця управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За її словами, прозорі аукціони зможуть залучати потенційних покупів, що дасть можливість  ціні зрости,а відповідно громада міс та зможе отримати більші надходження від приватизації майна.

«Аукціони – це свідома політика міста Львова протягом останніх років. Чому? Тому це прозора та ефективна приватизація майна будь-якої громади. Верховна Рада України підтримала таку політику свідомої приватизації, прийнявши закон про приватизацію, який вступив в дію на початку березня цього року. Цей закон передбачає те, що вся приватизація повинна відбуватися способом аукціону із залученням електронних майданчиків системи ProZorro. Продажі. З часу, коли закон вступив в силу, був доволі довгий період розробки підзаконних нормативних актів та адаптація самої системи ProZorro до вимог закону та актів Кабміну. Коли з’явилася технічна можливість, ми у Львові опублікували перші інформаційні повідомлення і рада повідомити, що ми були одні з перших міст, хто це зробили. Ми сподіваємося на дієвість системи ProZorro», – пояснила Інна Свистун.

Також вона зазначила, що на сьогодні ми опублікували інформацію по 12 об’єктах, по яких найближчими днями буде подано інформаційне повідомлення.

«Система на сьогодні ще в періоді постійних доопрацювань. На сьогодні аукціон оголосили по першому об’єкту – приміщення на вулиці Тернопілській,1-а. Загальна сума, яку плануємо отримати з цих аукціонів, становить 35 мільйонів гривень», – додала начальниця управління комунальної власності ЛМР.

Окрім цього Інна Свистун розповіла, що нараз ще досвіду, як ця система буде працювати, однак розробники запевняють, що учасникам буде максимально зручно брати участь в аукціонах.

«В системі заведена можливість трьох кроків, тобто розробник ProZorro каже, що це такий механізм, який дасть можливість отримати максимально добру ціну за той чи інший об’єкт. Бо на звичайному аукціоні, який ми проводили раніше – «живому» аукціоні, то там скільки було заявників, і скільки в них було бажань піднімати руку і пропонувати ціни, стільки вони і могли це робити. В даному випадку система ProZorro передбачає цей механізм трьох кроків, проте розробники стверджують, що це чудова система і органи приватизації отримають максимально важливу ціну», – зазначила вона.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *