ОСТАННІ НОВИНИ

На Страсамбірщині створять природний парк «Королівські бескиди»

Юлія Шпак

|

На Старосамбірщині планують створити національний природний парк «Королівські бескиди». Про це сьогодні, 27 липня, повідомив начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Андрій Сенюк, передає прес-служба Львівської ОДА.

 

Міністерство екології та природних ресурсів України схвалило клопотання про створення національного природного парку «Королівські Бескиди» на території Старосамбірського району.

Парк планують створити на площі 8997 га, за рахунок вилучення земель Старосамбірського ДЛГП «Галсільліс», зокрема Старосамбірського лісництва – 4297 га, та Дністрянського лісництва – 4700 га.

Клопотання про створення нацпарку підготували Терлецька Т.І. – голова Старосамбірської районної ради та Тасєнкевич Л.О. – завідувача кафедри ботаніки Львівського національного університету імені Івана Франка, професор, доктор біологічних наук.

Окрім цього, погодження про створення національного природного парку «Королівські Бескиди» надали: Старосамбірська районна рада, Львівська обласна рада, генеральний директор ЛГП «Галсільліс» Мельник В.М.

Мінприроди просить Львівську обласну державну адміністрацію  погодити це клопотання із землекористувачами земельних ділянок, зацікавленими органами державної влади і місцевого самоврядування, а також подати проект створення парку до Мінприроди  для підготовки відповідного Указу Президента України.

Окрім підтримки клопотання та надання погодження про створення національного природного парку «Королівські Бескиди», Старосамбірська районна рада під час сесії ухвалила рішення, відповідно до якого припинила рубки в лісових насадженнях, які мають увійти до парку з метою їх збереження.

Зазначимо, що майбутній парк названий так не випадково, оскільки історія району тісно пов’язана із життям родини Короля Данила Галицького, зокрема його сина Лева на честь якого засновано і названо місто Львів.

Нагадаємо, що національний природний парк є природоохоронною, рекреаційною, культурно-освітньою, науково-дослідною установою загальнодержавного значення, що створюється з метою збереження, відтворення, ефективного та різнобічного використання природних комплексів та об’єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність. Фінансування національних природних парків здійснюється з державного бюджету.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *