ОСТАННІ НОВИНИ

У лавах ЗСУ виявили зрадника

Омелян Шевчук

|

Військові контррозвідники Об’єднаних сил викрили військовослужбовця ЗС України, який виконував вказівки бойовиків «ДНР» та мав наміри перейти на бік ворога. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ООС.

 

За даними військових, у середні липня військовою контррозвідкою СБУ зі складу Об’єднаних сил, за сприяння командування військової частини, викрито військовослужбовця ЗС України, який «зливав» бойовикам інформацію про дії та позиції ЗС України в районі проведення операції Об’єднаних сил, а також викрадав та продавав військове майно.

Так, 24 річний «контрактник» – уродженець Житомирщини, ініціативно, сподіваючись отримати грошову винагороду, через соцмережі передавав бойовику «ДНР» відомості щодо позицій та військової техніки ЗС України в районі проведення ООС, вказуючи GPS координати їх місцезнаходження.

Також військові контррозвідники встановили, що затриманий мав наміри перейти на бік НЗФ «ДНР» та вже отримав інструкції до їх реалізації.

Крім того, з метою особистого збагачення та послаблення боєздатності підрозділу, «захисник» викрав та реалізував через Інтернет військове та надане волонтерами майно і спорядження на загальну суму понад 50 тис. грн.

За матеріалами військової контррозвідки 23 липня 2018 року слідчими Волноваського відділу поліції ГУ НП в Донецькій області відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.410 Кримінального кодексу України – «Викрадення військовослужбовцем зброї, бойових припасів, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем».

Враховуючи передачу інформації військового характеру та наміри перейти на бік ворога, дії військовослужбовця можуть кваліфікуватися і за іншими статтями Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *