ОСТАННІ НОВИНИ

Що може стати поштовхом до того, щоб піти до психотерапевта чи психіатра: розповідає фахівець

Вероніка Рой

|

Панічні атаки, брак сил та енергії можуть стати поштовхом до того, аби відвідати психотерапевта чи психіатра. Про це в інтерв’ю Львівському порталу розповів завідувач цілодобового стаціонарного відділення №1 Львівського обласного психоневрологічного диспансеру Ростислав Гривул.

 

За його словами , до психотерапевта не потрібно звертатися тоді, коли вже є проблеми.

«До психотерапевта можна звертатися, і для того, щоб краще бути в контакті з самим собою. Психотерапія не завжди передбачає роботу із власне хворою людиною. Але якщо є щось в житті, коли людина відчуває, що вона не так функціонує, є брак сили до життя, брак енергії, самосприйняття «спущеної повітряної кульки» і такі відчуття тривають місяць-два, то це є підставами звернутися до психотерапевта. Якщо є тривожний розлад з панічними атаками, який зараз переважає у західному світі, то негайно варто бігти до психотерапевта. Психотерапевт, при потребі, порадить психіатра. Не завжди потрібно госпіталізуватися у стаціонар можна приймати ліки, провадити звичний триб життя і все минеться», – пояснює він.

Більше про реорганізацію Львівського обласного психоневрологічного диспансеру та загалом про психічне здоров’я українців можна прочитати у матеріалі Львівського порталу: «Побічний ефект: що чекає на психоневрологічний диспансер після реорганізації».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *