ОСТАННІ НОВИНИ

Родинам українських політв’язнів РФ виплатять по 100 тисяч

Дарина Смеречанська

|

Кабмін ухвалив рішення про виплату матеріальної допомоги в розмірі 100 тисяч гривень родинам українських політв’язнів РФ. Рішення було прийнято на засіданні уряду в четвер, повідомляє Укрінформ.

 

Відповідні зміни були внесені до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на здійснення заходів щодо захисту і забезпечення прав та інтересів осіб, позбавлених особистої свободи внаслідок дій незаконних збройних формувань та/або органів влади Російської Федерації на окремих територіях Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, та тимчасово окупованій території України, а також підтримки зазначених осіб та членів їх сімей.

Як зауважив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, розмір виплат становитиме 100 тисяч гривень для кожної родини політв’язня.

“Усе треба допомагати родинам… Ці всі випробування випали на долю родин абсолютно несправедливо”, – підкреслив глава уряду.

Як зазначає видання, усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв’язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ незаконно засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *