ОСТАННІ НОВИНИ

Аваков запевняє, що біометрична лихоманка і черги за новими паспортами пропали

Дарина Смеречанська

|

В Україні більше немає черг на отримання нового біометричного закордонного паспорта. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Львівський портал.

 

«Прощавай, затримка в отриманні паспорта! Насправді ситуація нормалізувалася тиждень тому, але оскільки поодинокі випадки затримки видачі документів у день-два ще спостерігались, то сьогодні можу офіційно заявити: затримок у видачі закордонних паспортів більше немає. Відповідно, жоден чиновник не може сьогодні кивати на Київ і казати «не надрукували», якщо вийшов передбачений законом термін. Прощавайте, «рішали» і шахраї, з якими ми боролися, які пропонували послуги по прискоренню видачі. Прощавай невизначеність «встигну-не встигну» отримати паспорт до поїздки. Все тепер буденно: чіткі строки – вчасно здав, вчасно отримав.», – написав Аваков.

І додав, що нині затримка видачі документу може бути пояснена лише ідентифікацією і тільки в тому випадку, якщо людина отримала внутрішній паспорт в населеному пункті, який зараз окуповано російсько-терористичними військами.

«На жаль, ажіотаж із отриманням паспортів створив проблеми для великої кількості українців. Але вже сьогодні – інфраструктура Державної міграційної служби, потужності Поліграфкомбінату «Україна» перевищують щоденну кількість документів, що оформлюються. Тому ми готові до безвізу хоч із Канадою, хоч із США або з іншими країнами (їх лишається все менше і менше)», – зазначив міністр внутрішніх справ.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *