ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові судитимуть трьох чоловіків, які збували наркотики у виправну колонію

Олена Карп'юк

|

Правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом організації та збуту наркотичних засобів у місця позбавлення волі, що здійснювали троє раніше судимих львів’ян, двоє із яких на момент вчинення злочину відбували покарання у «Львівській виправній колонії №48». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.

 

Як встановили правоохоронці, наприкінці серпня минулого року 39-річний зловмисник, який перебував на волі, у телефонному режимі отримував від 42-річного організатора вказівки щодо місця незаконного придбання наркотичних засобів. В подальшому він вночі перекидав «пакунок» у виправну колонію, де їх отримував інший фігурант злочину – 34-річний співучасник злочину.

Так, злочинцям вдалось незаконно купувати та збувати в місця позбавлення волі наркотичні речовини «бупренорфін» та «метадон».

Одному із зловмисників інкриміновано ч.3 ст.27-ч.2 ст.307 КК України (організація та керуванням підготовкою і вчиненням законного придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконного збуту наркотичних засобів у місця позбавлення волі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб), двом іншим – ч.2 ст.307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів у місця позбавлення волі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб).

Обвинувальний акт скеровано для розгляду до Сихівського районного суду.

У випадку доведення вини обвинуваченим загрожує позбавлення волі терміном від 6 до 10 років із конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *