ОСТАННІ НОВИНИ

Цієї суботи в центрі Львова відзначатимуть 1030-річчя хрещення України-Руси

Олена Карп'юк

|

Львівщина разом з усією Україною святкуватиме 1030-річчя хрещення України-Руси. Вже цієї суботи, 28 липня, о 15:00 год., у Львові перед пам’ятником Т. Шевченку відбудуться святкові урочистості. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Із нагоди святкування річниці хрещення України-Руси у Львові організують тематичні виставки, зустрічі у бібліотеках. Також містян закликають долучитись до спільної екуменічної молитви за Україну за участі представників усіх конфесій.

«Захід у суботу біля пам’ятника Т. Шевченку розпочнеться зі спільної екуменічної молитви. Також ми плануємо організувати мандрівну виставку з нагоди річниці, яка до кінця року експонуватиметься у всіх районах області. ЇЇ повинні організувати фахівці для того, щоб експонати були насправді цікавими та несли у собі цінне інформативне наповнення», – розповіла директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало.

Окрім того, у всіх храмах Львівщини пройдуть святкові літургії, також відбуватимуться релігійні, просвітницькі та культурно-концертні заходи з нагоди  святкування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *