ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура взялася за справу побиття солдата на Яворівському полігоні

Соломія Григор'єва

|

Військова прокуратура розслідує справу побиття солдата на Яворівщині, в наслідок якого хлопець втратив селезінку. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Нагадаємо, мова йде про застосування військовослужбовцем однієї з військових частин насильства до підлеглого, що спричинило бійцю фізичний біль та моральні страждання. Зокрема, старший по званню умисно наніс солдату тілесні ушкодження в ділянку селезінки і, як наслідок, ушкоджений орган довелося видалити.

«Та як виявилося, на цьому історія з горе-офіцером не завершується. У придачу ще й встановлюється факт вимагання та одержання ним хабаря від трьох бійців, серед яких також є вищевказаний потерпілий солдат. У понад 64 тис. російських рублів та 16 тис. гривень він оцінив непритягнення до відповідальності цих трьох військовослужбовців, а також надання дозволу на виїзд за межі Яворівського гарнізону потерпілому солдату», – написав О. Сенюк.

За вказаними фактами внесено відомості в ЄРДР за ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 426-1 КК України. Розслідують вказані злочини слідчі Яворівського відділу поліції ГУ Нацполіції України у Львівській області, а процесуальне керівництво здійснюють військові прокурори Львівського гарнізону.

«До речі, ми, прокурори, керуємося фактами і законом, а тому зараз не можемо ставити клеймо злочинця на військовослужбовцю. Наразі у справі він проходить як підозрюваний. Але щойно отримаємо на руки результати експертиз, які, до речі, призначено, тоді повідомимо фігурантам справи про підозру. Не раніше. Усе по Закону. Презумпції невинуватості ще ніхто не відміняв, а сам же злочин розслідується ґрунтовно та об’єктивно. Винуватці не залишаться не наказаними», – додає прокурор.

Фото: Віка Балицька

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *