ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Рясного-2 скликають громадські слухання через забудову місцевого стадіону

Наталя Дуляба

|

6 серпня у Львові з ініціативи мешканців пройдуть громадські слухання щодо недопущення забудови ділянки на вул. Величковського, 16-а та щодо збереження спортивного стадіону, який розташований поруч. Про це Львівському порталу повідомили у відділі громадського партнерства міськради Львова.

 

Багатоквартирний житловий будинок із підземним паркінгом та вбудованими приміщенням громадського призначення на вул. Величковського, 16-А зводитиме ТзОВ «Фортуна 2017», яке отримало від міської ради відповідні містобудівні умови та обмеження 29 травня цього року.

Однак місцеві мешканці переймаються, що будівництво нового житла призведе до пошкодження існуючих будинків №16 та №18 на вул. Величковського. Також вони стверджують, що забудовник зводитиме житло на ділянці, що впритул розташована до дитячого стадіону, який облаштовують силами громади. І через заїзд важкої техніки стадіон, велосипедну та пішохідну доріжку просто зруйнують.

Крім цього, майбутній житловий будинок частково розташовуватиметься на частині ділянки, яку в лютому цього року передали ЛКП «Львівспортресурс» під облаштування спорткомплексу.

Тому мешканці мікрорайону виступають проти майбутнього будівництва житла на вул. Величковського, 16-А.

«Ми, мешканці мікрорайону Рясне-2, на громадських слуханнях хочемо офіційно засвідчити позицію громади та вимагаємо заборонити зведення житлового будинку на вул. Величковського, 16-А. А Львівську міськраду звернутися у відповідні органи для перевірки законності отримання земельної ділянки та наданні містобудівних умов і обмежень забудовнику ТзОВ «Фортуна 2017», – йдеться в інформаційній записці щодо громадського слухання.

Відтак громадські слухання відбудуться 6 серпня в актовій залі СЗШ №100, що на вул. Величковського, 58. Початок заходу – о 19:00 год. Реєстрація учасників триватиме з 17:30 до 19:00 год.

Для того, щоб взяти участь у громадських слуханнях, потрібно пред’явити документ, який засвідчує особу та дає можливість перевірити місце проживання та реєстрації або ж наявності у юридичної особи нерухомого майна на території Львова  щодо якої розглядається питання (Шевченківський район).

Зазначимо, згідно з даними публічної кадастрової карти України, земельна ділянка площею 0,2 га на вул. Величковського, 16-А перебуває у приватній власності. Вона призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

І згідно з ухвалою Львівської міської ради №78 від 6 липня 2006 року ця ділянка входила у перелік земельних ділянок, які підлягали продажу на аукціоні.

Нагадаємо, нещодавно мешканці мікрорайону Рясне-2 вже збирались на місцевому стадіоні, аби відстояти свою позицію перед забудовником. Тоді на місце прибули патрульні, аби стежити за дотриманням правопорядку.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, ТзОВ «Фортуна 2017» зареєстроване у жовтні 2016 року. Його засновниками є Олександр Мицянка, Ганна Катревич та ТзОВ «Компанія з управління активами «Атлантіс капітал» (Київ).

Своєю чергою власниками «Атлантіс капітал» є брати Валентин і Володимир Гнатишини та ТОВ «КЛФ Груп».

Володимир Гнатишин у 2014 році балотувався до Верховної Ради як самовисуванець. Також він претендував на посаду голови Державної фіскальної служби України. У 2016 році він був заступником директора департаменту зовнішньоекономічних відносин Нацбанку.

Батько братів Гнатишиних – Іван Гнатишин, колишній голова Чернівецької облдержадміністрації і облради, екс-заступник голови МЗС України (2007-2011), з літа 2015 року – Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Молдова.

Видання «Наші гроші» пов’язує «Компанію з управління активами «Атлантіс капітал» із Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Основний вид діяльності ТзОВ «Фортуна 2017» вказаний як будівництво житлових і нежитлових будівель. Розмір статуного капіталу становить 10 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *