ОСТАННІ НОВИНИ

В Домініканському соборі пройде музичний флешмоб німецького та українського оркестрів

Олена Карп'юк

|

У четвер, 26 липня, у Львові відбудеться унікальний флешмоб «Музика єднає» в межах міжнародного  проекту  «Поширення цінностей та знань через музику, побудова зв’язків та зміцнення громадянського суспільства». Про це Львівському порталу повідомили у Молодіжному симфонічному оркестрі України.

 

Музичний флешмоб об’єднає два молодіжні оркестри – Федеративний молодіжний оркестр Німеччини (BJO) та Молодіжний симфонічний оркестр України /YsOU. Концерти камерної музики за участі виконавців обох оркестрів прозвучать паралельно у Домініканському соборі (Храм Пресвятої Євхаристії, пл. Музейна, 1) та у Церкві Різдва Пресвятої Богородиці (майдан св. Івана Павла II – Папи Римського, 1)  у четвер, о 19:30 год.

У програмі камерних концертів прозвучать твори як відомих класиків (В. А. Моцарта та Ф. Мендельсона), так і унікальні композиції, які ще ніколи не звучали в Україні (Ф. Гласс, Е. Кріспо, А. Кон).

«Музика – це мистецтво ділитися і мистецтво об’єднуватися. Музика – ключ до душі, до справжніх порухів серця. Щоб створити кращий світ, треба виховувати прогресивну молодь, а щоб мати змогу її зростити, нам вже потрібні конкретні зміни та найкращі умови. Саме тому ми заснували таку кооперацію, щоб через музику втілювати цей факт у життя – об’єднуватися, ділитися досвідом, розповсюджувати глобальні цінності та розвиватися разом», – розповіла засновниця Молодіжного симфонічного оркестру України, головний диригент опери та симфонічного оркестру м. Грац (Австрія) Оксана Линів.

Також 26 липня, о 18:00 год., в Urban бібліотеці, що на вул. Устияновича, 4 відбудеться відкрита дискусія  про роль мистецтва, зокрема й музики, у змінах в громадянському суспільстві, важливість молодіжних мистецьких формацій та роль мистецтва в міжнаціональному спілкуванні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *