ОСТАННІ НОВИНИ

Через нерозкриті злочини на залізничних вокзалах Львова з’явиться відеонагляд?

Андрій Котенський

|

Львівська прокуратура ініціювала встановлення камер спостереження через стан злочинності на території залізничних станцій Львова і низький рівень їхнього розкриття. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

 

За даними відомства на Головному та Приміському залізничних вокзалах регулярно скоюють крадіжки та грабежі, більшість яких залишаються нерозкритими, насамперед, через те, що на Приміському залізничному вокзалі відсутні камери відеоспостереження, а на Головному залізничному вокзалі якість такої відеозйомки є дуже низькою.

За шість місяців цього року на вказаних залізничних вокзалах обліковано 117 крадіжок, 4 грабежі, 8 шахрайств та низка інших злочинів.

Водночас, на вулиці Чернівецькій та площі Двірцевій, які розташовані поблизу вокзалів, обліковано 149 крадіжок, 2 грабежі, 8 шахрайств та 1 умисне вбивство.

З вказаної кількості зареєстрованих кримінальних правопорушень до суду скеровано лише 8, що свідчить про вкрай низький відсоток розкриття.

Наявність спеціальної відеоапаратури дасть змогу швидко розкривати злочини, притягувати винних до відповідальності, а також попереджувати вчинення таких видів злочинів як грабежі, розбої, крадіжки, злочини проти життя та здоров’я.

«Залізничні вокзали приймають поїзди міжнародного сполучення, а пасажири, що прибувають до Львова у туристичних цілях, часто стають об’єктами посягань осіб без постійного місця проживання та, зокрема, ромської національності. Під час розслідування цих злочинів є необхідність у оперативному отриманні відео із камер спостереження задля встановлення причетних до злочину. Тривале розслідування призводить до від’їзду потерпілих та втрати доказів. Такі прикрі епізоди формують негативний імідж як Львова так і держави загалом», – коментує ситуацію керівник Львівської місцевої прокуратури №2 Сергій Янчишин.

Відтак, місцева прокуратура ініціювала вирішення цього нагального питання перед керівництвом «Укрзалізниці» та міським головою Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *