ОСТАННІ НОВИНИ

Стартував конкурс на президентську премію «Українська книжка року»

Юлія Шпак

|

Державний комітет телебачення і радіомовлення України інформує про прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії Президента України «Українська книжка року». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Заявка на участь в конкурсі подається до Держкомтелерадіо України до 15 листопада 2018 року разом із виданням і повинна містити інформацію про видання, що висувається на здобуття премії, автора (співавторів) виданого твору, видавництво або видавничу організацію, рік видання, тираж, обґрунтування висунення видання на здобуття премії, анотації на видання.

Премія присуджується в таких номінаціях:
– за видатні досягнення у галузі художньої літератури – книжковому виданню творів класичної або сучасної української прози, поезії, українських перекладів художньої літератури;
– за вагомий внесок у розвиток українознавства – книжковому виданню творів, які формують знання про Україну, її народ, історію, культуру, науку, довідковому, енциклопедичному, краєзнавчому або картографічному виданню, виданню іншого твору україністики;
– за сприяння у вихованні підростаючого покоління – книжковому виданню творів дитячої літератури, посібнику або підручнику для дошкільників, учнів чи студентів.

Висунення видань на здобуття премії здійснюється з дотриманням законодавства про інтелектуальну власність.

На здобуття премії висуваються книжкові видання українською мовою, видані в Україні протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття премії.

Заявку та видання (у двох примірниках) з поміткою «Щорічна премія Президента України «Українська книжка року» можна надсилати до Держкомтелерадіо України за адресою: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2.

Заявка повинна містити інформацію про видання, автора (співавторів) виданого твору, видавництво або видавничу організацію, рік видання, тираж, обґрунтування та анотації. Контактний телефон: (044) 278-87-56.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *