ОСТАННІ НОВИНИ

У Синютки прокоментували звинувачення в саботажі утворення Лопатинської ОТГ: готують подання в ЦВК про призначення виборів

Соломія Головіна

|

Радник голови ЛОДА з питань децентралізацій Віталій Корецький прокоментував Львівському порталу ситуацію із утворенням Лопатинської ОТГ, запевнивши, що адміністрація готує подання у ЦВК щодо призначення перших виборів.

 

За словами Віталія Корецького, Лопатинська селищна рада досить довго зволікала з прийняттям остаточних рішень щодо добровільного об’єднання.

«Відповідно ми готуємо подання до ЦВК щодо призначення перших виборів. Як відомо, у 2017 році ЦВК прийняла рішення про те, що вибори будуть відбуватися лишень двічі в рік – в останню неділю квітня та жовтня. Треба підняти інформацію щодо того, коли поступило подання від Лопатинської селищної ради до ЛОДА. Мені здається, ми трішки не встигли з поданням, тому ЦВК не призначила перші вибори у Лопатинській ОТГ», – зазначив він.

І додав, що наразі не проводилося засідання ЦВК і відповідно не було призначено дати проведення наступних виборів у тергромадах, а тому всі звинувачення є некоректними:

«Я б не використовував слово «саботаж», тому що ЛОДА керується повноваженнями, які прописані в законодавстві і законодавчих актах…У законі визначено, що після клопотання органу місцевого самоврядування ОДА скеровує подання у ЦВК для прийняття рішення про призначення перших виборів. Наразі засідання ЦВК щодо призначення перших виборів не було, тому говорити, що хтось щось саботує чи робить не відповідно до закону, – не коректно. Нам треба дочекатися засідання ЦВК, де будуть призначені вибори, і тоді вже робити якісь публічні заяви».

Як повідомляв Львівський портал, Лопатинський селищний голова Олег Микитин звернувся до Президента та Прем’єр-міністра України через саботаж об’єднання Лопатинської ОТГ. Як пояснюється у листі, питання «зависло» у Львівській ОДА і для її утворення ніяк не призначать вибори, хоча Лопатинською селищною радою, Хмільнівською, Березівською, Нивицькою, Кустинською сільськими радами Радехівського району були прийняті всі необхідні рішення про добровільне об’єднання у тергромаду з адміністративним центром у селищі Лопатин.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *