ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині за корупцію оштрафували 20 посадовців

Юлія Шпак

|

Упродовж першого півріччя 2018 року Радехівською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судами 25 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

 

Серед порушників – депутати міських, районних, селищних рад, директор закладу вищої освіти Львівської обласної ради, інспектор з охорони природного-заповідного фонду Національного природного парку «Пінічне Поділля» та командир відділення державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС у Львівській області.

Вказані адмінправопорушення стосуються порушення вимог фінансового контролю, зокрема, несвоєчасного подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч.1 ст.172-6 КУпАП), несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані (ч.2 ст.172-6 КУпАП) та вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів (ч.2 ст.172-7 КУпАП).

За результатами розгляду цих протоколів 20 осіб визнано винними та накладено стягнення у вигляді штрафів.

Зазначимо, що стосовно трьох порушників судом закрито провадження, які місцевою прокуратурою оскаржено у апеляційному порядку.

Окрім цього, прокуратурою, в порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції», у органи влади та місцевого самоврядування скеровано подання з вимогою усунення порушень вимог антикорупційного законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *