ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові викрили злочинну групу, яка розповсюджувала тяжкі наркотики

Андрій Котенський

|

Працівники внутрішньої безпеки НПУ вийшли на слід злочинного угруповання, яке на території Львова збувало героїн та кокаїн шляхом закладок. Щоденна виручка дилерів від збуту наркотиків становила до 40 тисяч гривень. Під час санкціонованих обшуків працівниками поліції вилучено наркотовару на півмільйона гривень. На причетність до наркобізнесу також перевіряють осіб із числа правоохоронців. Про це Львівському порталу повідомили у Львівському управлінні департаменту внутрішньої безпеки НП України.

 

За даними відомства, до Львівського управління ДВД НПУ у 2017 році надійшла оперативна інформація щодо діяльності потужної групи наркоторговців на території Львова. Проведеною перевіркою було встановлено, що місцеві мешканці організувалися у стійку злочинну групу, яка налагодила збут тяжких наркотичних засобів.

Зловмисники розповсюджували героїн та кокаїн серед покупців шляхом безконтактні передачі (закладки).

За тривалий час свого існування злочинна група «напрацювала» чималу клієнтську базу – понад 50 осіб, які систематично робили замовлення.

Клієнти кожні 3-5 днів отримували смс-повідомлення з різних телефонних операторів з номером банківської картки, на яку можна було перевести оплату. Згодом клієнтові у телефонному режимі повідомлялось місце, де забрати наркотик.

Оперативники встановили, що наркодилери щоденно отримували грошові перекази на картки на 25-40 тисяч гривень.

За час документування діяльності злочинної групи зловмисники збули товару майже на 6,5 мільйонів гривень.

За матеріалами УДВБ НПУ слідчим управлінням ГУНП в Львівській області було розпочато кримінальне провадження.

Після проведення оперативної закупівлі працівниками внутрішньої безпеки НПУ спільно з оперативно-пошукового відділом карного розшуку та слідчими Львівської поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури області, було затримано одного з дилерів – співорганізатора групи, який особисто розфасовував наркотик. При 27-річному львів’янину правоохоронці виявили 45 пакетиків з героїну (25грам).

Крім цього, під час санкціонованого обшуку за місцем його мешкання було виявлено ще 80 грамів героїну та 43 грами кокаїну. За цінами “чорного ринку” вартість вилучених наркотиків складає майже 500 тисяч гривень. У інших учасників злочинної групи вилучено мобільні телефони та сім-карти до них, банківські картки, на які переказувалися кошти за наркотики, та 31 тисячу гривень.

Затриманому наркоділку оголошено підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, з правом внесення застави у розмірі 704 тисячі гривень. Тривають заходи щодо оголошення підозри іншим учасникам кримінального бізнесу, з метою притягнення їх до відповідальності. А також, перевіряється можлива причетність до викритої наркомережі працівників правоохоронних органів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *