ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські патрульні з початку року зупинили майже 1500 водіїв в стані сп’яніння

Юлія Шпак

|

Від початку 2018 року львівські патрульні зупинили майже 1500 водіїв в стані сп’яніння. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Патрульної поліції у Львівській області.

 

Патрульні зазначають, що керування у стані сп’яніння є однією з основних причин дорожньо-транспортних пригод, в яких не лише завдаються збитки майну, а й гинуть люди.

«Дев’ять з десяти водіїв, яких виявляють п’яними – чоловіки. В останні роки відмічається збільшення частки жінок. Сп’яніння буває не лише від алкоголю, а й від лікарських чи наркотичних речовин. Статистика свідчить, що все більше водіїв керують транспортними засобами в стані наркотичного сп’яніння. Алкоголь та наркотики послаблюють здатність оцінки ситуації на дорозі, в результаті чого зростає ризик аварії», – йдеться у повідомленні.

Так, від початку цього року, львівські патрульні виявили та зупинили 1459 водіїв, які керували транспортними засобами у стані сп’яніння. Для 81 водія, це вже було друге порушення впродовж року, а для 21 керманича вже третє.

Патрульна поліція нагадує, що за керування транспортним засобом у стані сп’яніння передбачено чималий штраф – 10 200 гривень, а також позбавлення водійських прав на один рік. Якщо ж водій вдруге протягом року сяде за кермо в стані сп’яніння – його очікуватиме ще більш суворе покарання. Порушнику загрожуватиме штраф у розмірі 20 400 гривень із позбавленням права керування на три роки. Штраф у сумі 40 800 гривень, а також позбавлення водійських прав на десять років ризикує отримати водій, який, попри заборону, втретє наважиться сісти за кермо у стані сп’яніння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *