ОСТАННІ НОВИНИ

На Самбірщині відзначили річницю створення Української Головної Визвольної Ради

Дарина Смеречанська

|

У селі Сприня на Самбірщині відзначили 74-ту річницю створення Української Головної Визвольної Ради (УГВР) – органу національно-визвольної боротьби України проти фашистської Німеччини та московсько-більшовицької окупації в часи Другої Світової війни. Про це Львівському порталу повідомили у  прес-службі Львівської ОДА.

 

Розпочався захід урочистою ходою учасників національно-визвольної боротьби, молоді, представників громадських організацій, влади та місцевого самоврядування з багатьох районів області, які поклали квіти до пам’ятника засновникам Української Головної Визвольної Ради. Отці християнських конфесій здійснили чин панахиди за борцями за волю України.

Опісля відбулось урочисте віче.

«Організація українських націоналістів, яка була найсильнішою політичною, військовою силою 40-х років 20-го століття, зрозуміла, що треба не просто вести одну силу вперед, а треба згуртувати український нарід, треба згуртувати всіх тих, хто думає про Україну, хто бореться і вірить в неї. Тому постав і український парламент – Українська Головна Визвольна Рада, тому і постав український уряд – Генеральний Секретаріат. Будучи тут, ми також думаємо про сьогодення, про завтрашній день. І направду ми повинні пишатися тим, що те, що не вдалося Січовим Стрільцям, воїнам Української Народної Армії, Українській повстанській армії, зробили українські воїни 21-го століття. Перший раз за 100 років ми зупинили неприятеля, а він лишається споконвіку той самий. Це говорить про те, що ми є сильні, ми є мужні, згуртовані», – зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Також очільник області зупинився на складових успіху української держави в сьогоденні.

Присутні на заході хвилиною мовчання вшанували загиблих на Майдані та під час протистоянь у зоні АТО.

В межах заходу відбулося нагородження учасників та переможців змагань «Ігри нескорених». Всі команди отримали грамоти, медалі та цінні подарунки. Зазначимо, що в змаганнях взяли участь також команди із Сходу України – Донецької та Луганської областей.

В межах урочистостей також відбулась святкова програма, де свою творчість презентували учасники військово- патріотичного вишколу «Ігри нескорених».

На завершення усі спільно виконали Гімн України.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *