ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові збудують нову церкву та центр для паломників

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 13 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво релігійною організацією «Львівська провінція Згромадження Найсвятішого Ізбавителя (Редемптористи) УГКЦ» церкви свщм. Миколая Чарнецького та реколекційно-духовного центру для паломників на перехресті вул. Варшавської – просп. В. Чорновола. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Згідно з проектом рішення, Львівська провінція Згромадження Найсвятішого Ізбавителя (Редемптористи) УГКЦ будуватиме церкву та центр для паломників у мікрорайоні Голоско на земельній ділянці площею 2,2 га. Її цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій; категорія – землі житлової та громадської забудови; вид використання – будівництво та обслуговування храму.

Виконавчий комітет не встановив релігійній організації максимальний відсоток забудови ділянки на перехресті вул. Варшавської – просп. В. Чорновола. Втім гранично допустима висота храму та центру для паломників не повинна перевищувати 55,3 м.

Додамо, Редемптористи – чоловіче монаше Згромадження Найсвятішого Відкупителя. Католицьке монаше згромадження папського права засноване святим Альфонсом Марією де Лігуорі та єпископом Томазо Фалькоей для роботи серед сільського населення та малозабезпечених сімей, які переживали брак духовного виховання. Згромадження діє в Латинській Церкві та Східних Католицьких Церквах.

В УГКЦ перший монастир редемптористів був заснований за ініціативи митрополита Андрея Шептицького влітку 1913 року. У міжвоєнний період редемптористи розгорнули активну місійну діяльність в Галичині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *