ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 60% українців вважають, що українська мова має бути єдиною державною

Юлія Шпак

|

Більше ніж половина українців (61%) вважає, що українська мова має бути єдиною державною, при цьому російська має вільно використовуватися у всіх сферах життя. Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», передає «Інтерфакс-Україна».

 

Так, згідно з оприлюдненими в четвер у Києві результатами соцопитування, 17% респондентів вважають, що російській мові необхідно надати статус офіційної в окремих регіонах і зберегти при цьому державний статус української.

19% опитаних висловилися за можливість державного статусу і української, і російської мов. За даними опитування, найбільша кількість прихильників надання російській мові певного статусу – на півдні та сході України. Водночас навіть у цих регіонах кількість тих, хто виступає за збереження статус-кво державної мовної політики, – 40-45%.

Соціологічне опитування було проведене соціологічною групою «Рейтинг» з 22 червня до 5 липня 2018 року. Дослідження охопило все населення України віком від 18 років, репрезентативність була представлена за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Було опитано 3,2 тис. респондентів. Похибка дослідження становить не більше ніж 1,7%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *