ОСТАННІ НОВИНИ

Як у львівському торговому центрі рятувальники проводили пожежно-тактичні навчання

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 12 липня, на базі торгово-розважального центру «Victoria Gardens» відбулися пожежно-тактичні навчання по ліквідації пожеж та пошуку й рятуванню потерпілих. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС у Львівській області.

 

Такі навчання провели з метою відпрацювання спільних дій аварійно-рятувальних підрозділів ДСНС з адміністрацією об’єкту та аварійними службами Львова.

«Згідно з легендою навчань, внаслідок необережного поводження з вогнем одного з відвідувачів кінотеатру під час сеансу кіноперегляду, відбулось займання в глядацькому залі. У кінозалі перебували 15 глядачів, та ще близько 300 людей у торгово-розважальному центрі. Внаслідок горіння кінозал наповнився щільним і токсичним димом. Автоматичні системи пожежогасіння не спрацювали з причини несправності. Декілька відвідувачів просили про допомогу на даху будівлі ТРЦ зі сторони кінотеатру», – йдеться у повідомленні.

Далі персонал об’єкту повідомив про пожежу за номером 101, провів оповіщення відвідувачів та евакуацію їх з приміщень будівлі. Під час перевірки кількості працівників було виявлено, що 6 людей відсутні, а місце їх перебування невідоме. За допомогою колінчастого автопідіймача рятувальники евакували людей із даху будівлі.

«Рятувальники також провели пошуки зниклих безвісти працівників. Згодом людей знайшли і вивели, одягнувши у рятувальні пристрої аби захистити від токсичного диму.  Працюючи в апаратах захисту органів дихання у складі ланок газодимозахисної служби, вогнеборці здійснили розвідку пожежі. Для ліквідації горіння в кінотеатрі було прийнято рішення прокласти магістральні лінії. Умовну пожежу успішно ліквідували. Приміщення центру ще раз перевірили на наявність потерпілих. По завершенню усіх робіт оголосили ліквідацію пожежі», – розповідають у ДСНС.

Після завершення практичної фази навчань усіх учасників зібрали для проведення короткої лекції щодо дотримання правил пожежної безпеки на об’єкт з масовим перебування людей. Персоналу та орендарям нагадали, що дуже важливо знати розміщення шляхів евакуації, аби провести її швидко та без паніки. Фахівці наглядово-профілактичного блоку ГУ ДСНС України у Львівській області нагадали присутнім про дотримання основних правил пожежної безпеки, щоб запобігти виникненню реальної загрози виникнення пожежі.

Фото та відео: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *