ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові «полюватимуть» на незаконні пункти прийому металобрухту

Наталя Дуляба

|

У Львові заборонили функціонування пунктів прийому брухту чорних та кольорових металів, діяльність яких не відповідає законодавству. Відповідну ухвалу сьогодні, 12 липня, прийняли під час сесії Львівської міської ради. «За» проголосували 53 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Львів продовжує зазнавати значних збитків внаслідок вчинення крадіжок кришок люків та решіток дощоприймачів. Подібні крадіжки не лише завдають шкоди бюджету міста, а й становлять загрозу для безпечного пересування пішоходів та власників автомобілів, що може завдати шкоди життю та здоров’ю мешканців та гостей міста. Причинами вчинення зазначених крадіжок може слугувати широка мережа нелегальних пунктів заготівлі металобрухту та відсутність контролю за їхньою діяльністю», – йдеться у пояснювальній записці до проекту ухвали.

Водночас депутати зауважували, що львів’яни неодноразово скаржились на функціонування незаконного пункту прийому металобрухту на вул. Війтовича, 9. Своєю чергою директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич наголосила, що сьогодні у місті діє близько десятка таких несанкціонованих пунктів.

Відтак Львівська міська рада зобов’язала районні адміністрації утворили спеціальні робочі групи, які виявлятимуть порушення щодо операцій з металобрухтом. Також мерія звернеться у Нацполіцію Львівщини з проханням посилити контроль за діяльністю пунктів прийому металобрухту.

«Вважати недопустимим приймання від фізичних осіб промислового металобрухту», – вказано також у проекті ухвали.

Натомість спеціалізовані підприємства та їхні приймальні пункти, які діють сьогодні у Львові і мають право здійснювати операції з брухтом кольорових та чорних металів, повинні вести чіткий облік різних видів металобрухту та зважати на джерела їхнього походження.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові встигли накрасти решіток дощоприймачів майже на півмільйона гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *