ОСТАННІ НОВИНИ

Микола Маланич: «На Грибовицькому сміттєзвалищі надалі не відбувається дегазація та не розчищена жодна свердловина»

Вероніка Рой

|

Начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич про роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі:

«Станція очистки інфільтратів частково запущена. За нашою інформацією сам інфільтрат, як зазначає Львівська міська рада, переробляється в об’ємі 200 кубів. На мій погляд воно є не так. Інфільтрат може переробитися максимально на 50 кубів. Як нам неофіційно наголошують у Львівській міській раді, весь інфільтрат вони вивозять на тіло полігону і таким чином його гасять. Але по всіх наших аналізах там перевищують нафтопродукти, і навіть поливання цим інфільтратом, навпаки дає поштовх горінню.

На момент проведення перевірок, ми вносили приписи щодо розчистки свердловини, оскільки вони були засипані сміттям під час зсуву. Жодна свердловина не розчищена, дегазація станом на сьогодні й надалі не відбувається, хоча є технологічний процес і робити Львівська міська рада в особі ЛКП «Збиранка» звісно що може це робити. На сьогодні сама дегазація, та тільки проведення певних часткових робіт з меншою затратою кошт платників податків, може відбуватися.

Також Львівська міська рада вже самостійно може проводити розчистку зсуву. Звісно є певні моменти і можливість зсуву  й надалі є. Тому, яка посадова особа візьме на себе відповідальність ми теж не знаєм. Зараз й інфільтрат надалі попадає на землі Малехівської сільської ради. Нами було загалом нараховано і за забруднення, і за скиди понад два мільйони гривень, всі матеріали ми скерували у прокуратуру. Але до сьогодні лише створюється картинка, що дамба в ідеальному стані.

Хотів би зазначити, що під час моніторингу Державною екологічною інспекцією на Грибовицьке сміттєзвалище возити сміття не можна. Але підозри на те, що сміття туди надалі возять є. Щодо проведення будь-яких робіт, то можу запевнити, що на сьогоднішній день жодні роботи там не проводяться. Там було підсипано дамбу, зробили відповідний насип. Можливо, на станції очистки інфільтратів якісь роботи і проводяться, але нам ніхто за це не звітує».

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *