ОСТАННІ НОВИНИ

Судитимуть посадовця ПАТ за самовільне захоплення земельної ділянки у Львові

Юлія Шпак

|

У Львові за службове підроблення і захоплення земельної ділянки судитимуть 55-річного посадовця приватного акціонерного товариства. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

 

«Встановлено, що львів’янин не маючи жодних рішень органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу йому у власність чи надання у користування земельної ділянки, самовільно захопив 5824,16 кв м території у Львові. Чоловік достовірно знав, що ця земля за категорією і основним цільовим призначення належить до земель житлової і громадської забудови та перебуває у комунальній власності, проте, усупереч вимог ст.ст.116-126 Земельного кодексу України (що регламентують набуття і реалізацію права на землю) все ж здійснив її самовільне зайняття», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що таким чином порушник завдав Львівській міській раді шкоду, яка у сто і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

«Зазначимо, що відповідно до висновку судової оціночно-земельної експертизи такі збитки становлять майже 1,4 млн грн. Крім цього, чоловік підробив Декларацію про готовність об’єкта до експлуатації. Махінатор склав і видав сфабрикований офіційний документ, який нібито підтверджував його право власності на вказану земельну ділянку. Цей превдо-документ зловмисник подав до Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області, де зареєстрував його», – додають у відомстві.

На даний час, справа перебуває на розгляді у Шевченківському районному суді м.Львова.

Максимальний термін покарання, передбачений за вчинення вказаних кримінальних правопорушень – обмеження волі на строк до 3 років та трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *