ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві поховали Левка Лук'яненка

Олександр Косик

|

Cьогодні, 10 липня, на Байковому кладовищі у Києві поховали Героя України, політика, автора “Акту проголошення незалежності України” Левка Лук’яненка. Панахиду у Володимирському соборі відправив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

 

Із відомим громадським діячем попрощалась чисельна людей з усієї країни. Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко також взяв учать у панахиді.

Президент згадав діяльність політика, коли «ще у шістдесяті роки минулого століття московські кати засудили його до смертної кари».

«Але життя Левка Григоровича як раз яскраво демонструє, що усе в руках Божих.  І Господь дарував йому довгі роки життя. Я вважаю зовсім невипадковим, що день народження Левка Григоровича, 24 серпня, співпав із Днем відродження української державності», – додав Порошенко.

Довідково:

Левко Лук’яненко – український дисидент і політик часів СРСР, співзасновник Української Гельсінської Групи, політик та громадський діяч, колишній народний депутат України, Герой України, письменник, автор «Акту проголошення незалежності України», лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка 2016 року. Український дисидент помер у віці 89 років після тривалої хвороби.

Фото: сайт Президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *