ОСТАННІ НОВИНИ

У обласному центрі зайнятості розповіли про робітничі вакансії, де платять до 20 тисяч

Соломія Головіна

|

Станом на 1 липня кількість зареєстрованих безробітних у Львівській області становить 14 тисяч 300 осіб. Про це сьогодні, 9 липня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Отримувачів допомоги – майже 12 тисяч, тому що не всі безробітні, які в нас є на обліку, мають право на її отримання», – пояснив він.

Василь Барилюк також повідомив, що кількість вакансій у області порівняно з минулим роком зросла на 47%. Так, за його словами, завдяки надзвичайно сприятливому інвестиційному клімату, який є на Львівщині, за кількістю вакансій Львівщина займає друге місце після Києва.

Водночас він зауважив, що у Львові на обліку приблизно 70% осіб мають вищу освіту, в той час як обласний центр зайнятості пропонує 75% робітничих спеціальностей.

Також директор Львівського обласного центру зайнятості зазначив, що середній розмір зарплати виріс майже на 25% і нині складає 5 тис. 571 грн.

«Це недостатній рівень зарплати. Але тут слід сказати, що ті вакансії, які пропонуються нами для працевлаштування, як правило,  мають мінімальну зарплату, тому що розраховані на категорію осіб, які тільки приходять на цю роботу,  відповідно не включають туди бонуси, інші види доплат. Якщо, до прикладу, на підприємстві пропонується зарплата у 7 тис. грн, то вона складає приблизно 11 тис. грн», – сказав він.

Відтак додав, що обласний центр може запропонувати вакансії кваліфікованих робітників з інструментом, операторів та  складальників устаткування машин,  де можна заробити 18-20 тис. грн.

«Так, до прикладу, слюсар-інструментальник має зарплату 18 тис. грн механізатори заробляють 18-20 тис. грн», – зазначив Василь Барилюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *