ОСТАННІ НОВИНИ

У Академії сухопутних військ завершився курс для естонських військовослужбовців

Омелян Шевчук

|

За програмою двостороннього міжнародного співробітництва у Національній академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного завершився курс для військовослужбовців Збройних сил Естонської Республіки. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НАСВ.

 

В ході заходу українські військові поділились з прибалтійськими колегами бойовим досвідом, отриманим під час збройного конфлікту на Сході України.

Слухачі курсу — представники артилерійського батальйону, штабів піхотних бригад, командири батарей та взводів.

Для проведення цього курсу були залучені викладачі кафедри комплексів та приладів артилерійської розвідки. Під час теоретичних і практичних занять слухачі вивчали аспекти ведення артилерійської розвідки. А практичні заняття на бойовій техніці проводились на військовому полігоні Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Основна мета навчання, яке естонські військові називають курсом розширення кругозору, полягає у вивченні ними порядку застосування самохідної артилерії в зв’язку із затвердженою концепцією переходу артилерійських підрозділів ЗС Естонської Республіки на самохідну артилерійську базу.

За словами координатора курсу з естонської сторони майора Дениса Метсаваса, естонські військові задоволені отриманими знаннями і бажають й надалі організовувати їх проведення.

Зацікавленість та високу активність естонських колег на заняттях відзначив доцент кафедри ракетних військ і артилерії Національної академії генерал-майор запасу Сергій Ніколаєв.

«Естонські військові мають свої підходи у використанні артилерійського озброєння. Їх цікавлять методи та порядок використання артилерійського озброєння в ЗС України», — підкреслив він.

Під час перебування у видовому українському військовому виші іноземні гості мали можливість ознайомитись із історією, інфраструктурою та навчальним процесом Національної академії сухопутних військ.

Курси для військовослужбовців ЗС Естонської Республіки проводились в Національній академії сухопутних військ вже вдруге. Минулого року вони мали ознайомчий характер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *