ОСТАННІ НОВИНИ

На Жовківщині біля Мокротинського водозабору висипали невідомі речовини. Доповнено

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 9 липня, зважаючи на скарги громадян, екологи спільно з представниками Жовківської РДА виїхали до села Нова Скварява, де серед поля несанкціоновано розлили відходи невідомого походження. Про це на своїй сторінці у Facebook написав еколог, депутат Жовківської райради Ігор Муравський, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як вдалося встановити, невідомі відходи у довжину сягають до 1 км, у ширину – 5-6 м.

«Відходи невідомого походження (за неофіційною інформацією, відходи із Львівського дріжджового заводу), з неприємним запахом знаходяться на відстані приблизно 500 метрів від свердловин №1 і №2 водозабору Мокротин, а вода безпосередньо подається у місто Львів», – написав Ігор Муравський.

Також він зазначив, що земельну ділянку, на якій розлили невідомі відходи, орендує у Староскварявської сільської ради Стадницький Б.І.

Екологи Держеконіспекції Львівщини відібрали необхідні проби ґрунтів, аби скерувати їх на експертизу.

Як повідомили Львівському порталу у ПрАТ «Компанія Ензим» (Львівський дріжджзавод), розлита речовина справді може бути продуктом підприємства. Однак запевнили, що вона є органічним добривом, який не несе загрози ні довкіллю, ні здоров’ю людей.

«Із поширених фотографій можемо припустити, що це, можливо, наш продукт – органічне добриво. Дана продукція сертифікована Міністерством охорони навколишнього природного середовища, відповідно, внесена в державний реєстр і є в публічному доступі. Ми співпрацюємо з фермерськими господарствами і можемо гарантувати, що продукт не несе жодної загрози ні для людей, ні для землі, адже є органічним добривом», – зазначили у  ПрАТ «Компанія Ензим».

Фото: Ігор Муравський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *