ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщини з'явиться Центр підготовки фермерів

Соломія Головіна

|

У смт Куликів Жовківського району хочуть створити Центр підготовки фермерів «Галицький господар». Про це сьогодні, 9 липня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Тут готуватимуть фермерів, плодоовочівників, трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, членів сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Також у Центрі проводитимуть різноманітні курси підвищення кваліфікації за активної участі роботодавців сфери агробізнесу.

«Нині дуже багато людей є так званими членами особистих селянських господарств…Якщо ми створимо цей центр підготовки фермерів, зможемо працювати спільно з громадами, щоби на їхнє замовлення готувати таких спеціалістів, допомагати створювати такі кооперативи, які діють в інших областях», – Василь Барилюк.

З цієї метою, за його словами, наступного тижня фахівці зі Львівщини поїдуть з робочим візитом у Гусятинський район Тернопільської області, щоби перейняти досвід їхніх кооперативів.

«Там у громадах створені кооперативи, де все село займається вирощуванням одного сорту ягід. Відповідно є догляд агрономів, логістична служба, яка забезпечує збут. Дохід на господарство в середньому складає більше тисячі доларів. Люди нікуди не їдуть на заробітки, можуть спокійно на присадибних ділянках в селі заробляти гроші», – зазначив Василь Барилюк.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *