ОСТАННІ НОВИНИ

Від завтра в Україні починає діяти закон «Про національну безпеку»

Олександр Косик

|

У парламентській газеті «Голос України» сьогодні, 7 липня 2018 року, опубліковано закон України «Про національну безпеку». Про це також вказано на сайті «Голосу України».

 

Зазначимо, що закон починає діяти з наступного дня після його опублікування, тобто у неділю, 8 липня.

Цим законом визначаються та розмежовуються повноваження державних органів у сферах національної безпеки і оборони, створюється основа для інтеграції політики та процедур органів державної влади, інших державних органів, функції яких стосуються національної безпеки і оборони, сил безпеки і сил оборони.

Також законом про нацбезпеку визначається система командування, контролю та координації операцій сил безпеки і сил оборони, запроваджується всеосяжний підхід до планування у сферах національної безпеки і оборони, забезпечуючи у такий спосіб демократичний цивільний контроль над органами та формуваннями сектору безпеки і оборони.

У законі визначено фундаментальні інтереси України – це інтеграція в європейський простір (політичний, економічний, правовий і простір безпеки), зокрема вступ до Євросоюзу, членство в НАТО і розвиток рівноправних взаємин з іншими країнами світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *