Громадські активісти вимагають кардинальних змін на Львівській митниці

Вероніка Рой

|

Громадські активісти вимагають призначити постійного керівника Львівської митниці та навести порядок із контрабандою. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила голова Громадської ради при УСБУ у Львівській області Галина Янко.

 

Як вона зазначила, перше питання, яке зараз є на часі – це обрання постійного керівника Львівської митниці.

«Більш ніж 2 роки на Львівській митниці було 9 виконуючих обов’язки керівників. На мою думку, це – ненормально. Тому в першу чергу, ми хочемо, щоб був обраний керівник. Щоб ніхто не вносив жодної кандидатури, і щоб ніхто ні за кого не розписувався. Тут йдеться про сам принцип, що на державну службу у митні органи повинні приходити люди за конкурсом, а не в ручному режимі. Люди повинні відповідати за свої посади і відповідати за те, що вони роблять на цих посадах», – пояснила вона.

Окрім цього, голова Громадської ради при УСБУ у Львівській області розповіла, що громадські активісти також вимагають вручення підозри по справі, яка стосувалася гуманітарних вантажів.

«На початку 2017 року на територію України намаглися ввезти брендові речі під виглядом гуманітарної допомоги. Згодом Президент дав доручення розібратися у цій справі. Ми бачили усі документи, які могли завершити цю справу, і вже можна було вручити підозру, але все зупинилось. Якщо ця справа не буде розслідуваною, то ми на осінь поставимо питання щодо відповідальності осіб, які займалися цією справою, і які здійснювали процесуальні керівництва», – сказала Галина Янко.

Також вона нагадала, що 7 травня 2017 року прем’єр-міністр України сказав про те, що дає три місяці, аби побороти котрабанду на митницях.

«Вже пройшло більше року, а різниця контрабанди товарів, згідно з даними Міністерства фінансів Польщі та України, складає 1 млрд. 375 млн. доларів. В мене зараз є лише одне питання: чому ці люди далі на своїх посадах?», – додала Галина Янко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *