ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє жінок намагалися незаконно вивезти дітей за кордон

Андрій Котенський

|

Прикордонники Мостиського загону виявили двох жінок з підробленими дорученнями на вивіз дітей за кордон. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Західного регіональне управління ДПС України-Західний кордон.

 

За даними правоохоронців, учора ввечері в пункт пропуску «Краківець», що на українсько-польському кордоні, прибула громадянка України з 6-річною дитиною. Під час перевірки документів з’ясувалось, що дозвіл батька на вивіз дівчинки за межі країни підроблений. Адже чоловік на момент видачі цього доручення знаходився за кордоном.

Зрозумівши, що правоохоронці виявили підроблення наданого доручення, жінка запропонувала прикордонникам хабар у розмірі 400 гривень. Таким чином наша співвітчизниця мала намір вирішити питання безперешкодного, але незаконного, пропуску дівчинки через державний кордон України.

Від неправомірної грошової винагороди правоохоронці відмовились. Факт здійснення правопорушення задокументовано.

А на кордоні з Угорщиною в пункті попуску «Тиса» співробітники прикордонного відомства зафіксували у жінки також підроблене доручення, але вже від матері, на вивіз онучки 2014 року народження. На момент видачі документа жінка перебувала за кордоном.

Про виявлення ознак кримінальних правопорушення передбаченим ст. 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів» проінформовано представників Національної поліції. Жінки разом з дітьми змушені були залишитися на території України.

Державна прикордонна служба України нагадує, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без батьків, або у супроводі лише одного з них, при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків (іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною). Для оформлення такого документа слід звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, до консульських установ України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *