ОСТАННІ НОВИНИ

Цього тижня Львівська опера запрошує на «Коли цвіте папороть», «Наталку Полтавку» та «Лебедине озеро»

Соломія Григор'єва

|

Цього тижня у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької покажуть опери «Коли цвіте папороть» і «Наталка Полтавка» та балет «Лебедине озеро». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі театру.

 

ПЕРЕЛІК ПОДІЙ ЛЬВІВСЬКОЇ ОПЕРИ НА ТИЖДЕНЬ:

П’ятниця – 6 липня, Субота – 7 липня – фольк-опера-балет «Коли цвіте папороть»

Фольк опера-балет «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича – явище унікальне і за жанром, і за сценічною історією. Твір був написаний у 1977 році, але ніколи не мав повного сценічного втілення. Наш театр узяв на себе сміливість яскраво й  феєрично зреалізувати неймовірно красиве мистецьке полотно, зіткане з фольклорних мотивів, поданих сучасною музичною мовою.

У цій новаторській виставі нема традиційного сюжету, звичних для опер арій, дуетів. У першій дії заглянемо в барвисті часи язичництва, коли формувалася прадавня культура українського народу в єднанні людини й природи; у другій відчуємо у наші бурхливі дні з відлунням війни, з героїкою, навіяною спогадами про  волелюбне козацтво, з тривогою про загрозу можливої майбутньої катастрофи.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням  – Коли цвіте папороть

Неділя, 8 липня – балет «Лебедине озеро»

«Лебедине озеро» – одне з найбільш фантастичних, неперевершених і знаменитих творінь балетного мистецтва. Його хореографія протягом довгого часу вважається загальновизнаною перлиною світового балету. Саме це мав на увазі великий хореограф ХХ століття Джордж Баланчин, коли вимовив знамениту фразу: «Щоб театральний зал завжди був повний, треба кожен балет називати «Лебедине озеро».

«Лебедине озеро» – переказ старовинної німецької легенди. Молодий принц Зігфрід закохується у зачаровану принцесу-лебедя Одетту. Його щира любов і вірність повинні допомогти їй позбутися від лебединого прокляття чаклуна Ротбарта і повернути людську подобу назавжди.

Початок о 12.00. Квитки за посиланням  – Лебедине озеро

Неділя, 8 липня – опера «Наталка Полтавка»

«Наталка Полтавка» опера М. Лисенка за п’єсою І. Котляревського. Сюжет опери приваблює щирою любов’ю до простого народу, оптимізмом, реалістичним відображенням сільського життя.

Класична історія про любов і вірність за п’єсою, з якої починався український театр на початку ХІХ століття. Її знає тепер кожен школяр, але не кожен слухав народні мелодії в обробці Лисенка і чарівливі голоси талановитих співаків в ролях головних героїв: Наталки, Петра, Терпилихи, Возного, Виборного і Миколи.

Початок о 18.00. Квитки за посилання – Наталка Полтавка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *