ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні затримали чотири авто на польських «бляхах» з фальшивими документами

Омелян Шевчук

|

Працівники Львівської митниці ДФС виявили фальшиві документи на ввезення чотирьох автомобілів на іноземній реєстрації. Загалом з початку року львівські митники за такою схемою виявлено 20 спроб переміщення транспортних засобів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС України у Львівській області.

 

Так, нещодавно в пункт пропуску «Краковець – Корчова» з Республіки Польща в’їхали чотири транспортні засоби під керуванням громадян України.

Під час митних формальностей громадяни подали свідоцтва про реєстрацію автомобілів на території Республіки Польщі, згідно з якими їх власниками є громадяни Польщі. Окрім того, також мали доручення на тимчасове користування, засвідчені нотаріусом м. Мєлєц. Під час митного контролю виникла підозра щодо підробки цих доручень, тож було прийнято рішення перевірити автентичність документів, поданих громадянами.

На письмовий запит Львівської митниці ДФС до польської сторони отримано відповідь, згідно з якою цих доручень нотаріальна канцелярія не видавала, підписи нотаріуса відсутні, а відбитки печаток є підробленими. Від надання пояснень по даному факту громадяни відмовились.

Таким чином водії вчинили дії, спрямовані на переміщення транспортних засобів через митний кордон з поданням митному органу підроблених документів чи документів, одержаних незаконним шляхом.

Запроваджено справи про порушення митних правил, які скерують до суду для визначення міри покарання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *