ОСТАННІ НОВИНИ

У Самборі запрацювала сміттєсортувальна лінія

Юлія Шпак

|

Сьогодні, 4 липня, у місті Самборі на полігоні твердих побутових відходів запрацювала нової сучасна сортувальна лінія. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

«Самбірський полігон допомагає місту Львову приймати сміття. Цей полігон одним із перших відгукнувся на наше прохання про допомогу. Львівська обласна державна адміністрація дотрималась своїх обіцянок і сьогодні відкриваємо сортувальну лінію. Я переконаний, що вона працюватиме на благо цього регіону», – зазначив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації Назарій Романчук.

За словами Назарій Романчука, сміттєсортувальні лінії дають можливість зменшити об’єм сміття, що захоронюватимуть на полігонах майже на 30%. А також покращити екологічну ситуацію на полігоні.

«Ще одну сортувальну лінію ми плануємо поставити на полігоні твердих побутових відходів у місті Новояворівську. Місце для спорудження третьої  обирають», – додав Назарій Романчук.

Продуктивність лінії для сортування відходів становить 15 т/год. Зазначимо, що вартість однієї лінії для сортування твердих побутових відходів становить 5 млн 473 тис грн.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *