ОСТАННІ НОВИНИ

Скандальні сітілайти у центрі Львова цієї ночі демонтували

Соломія Григор'єва

|

Вчора, 3 липня, на трьох центральних вулицях Львова були встановлені нові рекламні сітілайти, які перешкоджали руху пішоходів. Через велику кількість скарг на Гарячу лінію міста, цієї ночі їх демонтувати. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Зазначимо, що шість нових рекламних конструкцій було встановлено на вулицях Петра Дорошенка, Князя Романа та Січових Стрільців. На фото, опублікованих обуреними громадянами на сторінці Гарячої лінії міста Львова у Facebook, видно, що сітілайти перешкоджали руху пішоходів та могли травмувати людей.

Варто розуміти, що ці сітілайти були встановленні з порушенням Правил розміщення зовнішньої реклами у м. Львові, затверджених рішенням виконкому від 21.05.2010. Ці рекламні конструкції були більшого розміру, ніж дозволено, перешкоджали вільному руху пішоходів та відстань між ними та іншими сітілайтами була меншою, ніж обумовлено мерією.

У відповідь на скарги львів’ян Гаряча лінія міста відписала, що у департаменті економічного розвитку ЛМР є дозвіл на заміну сітілайтів, проте вчора до кінця дня підрядну організацію, яка займається встановленням сітілайтів, мали зобов’язати виправити недоліки щодо його розташування.

Сьогодні ж зранку цих конструкцій вже немає. Благоустрій у цих місцях найближчим часом також обіцяють відновити.

Як повідомили в КП «Адміністративно-технічне управління» Львівської міської ради, власники вирішили замінити конструкції, які були там раніше встановлені. Однак ці конструкції виявились значно габаритнішими і стали перешкодою для руху пішоходів, тому власники самостійно демонтували ці сітілайти. Зазначимо, що це 3 конструкції на вул. Січових Стрільців, ще 2 конструкції на вул. Князя Романа, та 1 — на вул. Дорошенка.

Фото: Facebook, Гаряча лінія міста

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *