ОСТАННІ НОВИНИ

Реставрація будинку на вулиці Шевченка, 4 обійдеться у два мільйони

|

Минулого тижня розпочалися ремонтні роботи з реставрації фасадів і даху в будинку на вул. Шевченка, 4. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Роботи виконує підрядна організація ТзОВ «Дельта-БУД» на замовлення управління охорони історичного середовища.

Як повідомили в управлінні охорони історичного середовища ЛМР, згідно з договором укладеним з підрядною організацією, ремонтні роботи з реставрації фасадів і даху в будинку на вул. Шевченка, 4 будуть перехідним об’єктом на наступний рік — договір укладено до лютого 2019 року. Вартість ремонтних робіт — приблизно 2 млн. грн. Кошти на ремонт виділені з міського бюджету Львова.

Довідка

Будинки на вул. Шевченка № 2, 4 — це будинки зведені у стилі пізньої сецесії за проектом відомого львівського архітектора чеського походження Карела Боубліка для кам’яничника Йони Шпрехера, споруджені у 1909 році.
Хоча при вул. Шевченка є ще кілька сецесійних будівель, на загал її забудова досить хаотична, більшу частину вулиці займають довгі паркани промислових та військових об’єктів, а переважна частина житлових будинків споруджена за типовими проектами різних епох.
Характерні риси стилю модерн (сецесії) в архітектурі: плавність, пластичність, декоративність. Основними його елементами є використання синусоїдних ліній, стилізованих квітів, язиків полум’я, хвилястих ліній, запозичених у природи.
На фасаді будинку № 2 на вул. Шевченка (інша адреса вул. Леонтовича, 1) розташовано меморіальну таблицю, яка засвідчує, що вулицю назвали ім’ям Тараса Шевченка, а саму таблицю встановили 1989 року на честь 175-річчя від дня народження поета. Будинок під № 4 є пам’яткою архітектури місцевого значення № 391.
Нагадаємо, також на замовлення управління охорони історичного середовища ЛМР цього року розпочалися масштабні роботи з ремонту даху і фасаду в будинку на вул. Саксаганського, 11 та ремонт даху в будинку пл. Міцкевича, 6/7. На ці роботи в міському бюджеті передбачено 4 млн. грн.
Також тривають ремонтні роботи із заміни даху і вікон в одному з найгарніших храмів Львова — храмі Пресвятої Євхаристії УГКЦ (колишній Домініканський собор). На ці роботи з міського бюджету Львова виділено 1 млн. 485 тис. грн., та ремонт даху храму св. Трійці на вул. Тершаківців -з міського бюджету на роботи виділено 1,5 млн. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *