ОСТАННІ НОВИНИ

Шахтарі Львівщини блокують дорогу через заборговану зарплату

Дарина Смеречанська

|

Сьогодні шахтарі Червонограда розпочали безстрокову акцію протесту. Про це повідомив голова регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда Віталій Оніжук, передає «Нео радіо».

 

Як зазначається, цей кардинальний захід запланували ще з минулого тижня на засіданні ради голів у зв’язку із невиплатою заробітної плати і призупиненням збуту вугілля.

Зокрема, заплановане перекриття дороги у населеному пункті Воля-Висоцька Жовківського району, пікет під стінами Львівської ОДА, на черзі – «Західенерго». Як зазначив Віталій Оніжук, якщо після цього і надалі не вирішиться питання збуту вугілля, гірники блокуватимуть Добротвірську ТЕС.

Власне, у соцмережах вже з’явилися фото пікету під Львівською ОДА.

А у прес-службі патрульної поліції Львівщини поінформували, що на міжнародній трасі (М-09) зі сполученням Львів – Рава-Руська біля с. Воля-Висоцька гірники вже розпочали акцію протесту і вимагають виплати заборговану заробітну плату. Правоохоронці попереджають про можливе тимчасове обмеженням руху автотранспорту на вищевказаній автодорозі. Орієнтовна кількість учасників заходу – близько 50 осіб.

Як повідомили Львівському порталу у компанії ДТЕК, вони виконують всі фінансові зобов’язання перед державними вугільними підприємствами.

«В нас немає жодної гривні заборгованості перед шахтарями Червонограду. Виплати здійснюються одразу після відвантаження вугілля», – йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що гірникам Львівщини досі не виплатили всієї зарплати за травень.

Фото: патрульна поліція, соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *