ОСТАННІ НОВИНИ

До п’яти років тюрми «світить» чиновниці, яка за винагороду оформляла документи перевізникам

Юлія Шпак

|

На Львівщині судитимуть чиновницю, яка за винагороду  оформляла документи перевізникам. До свого незаконного «бізнесу» жінка залучила ще й власного чоловіка, який виступав у ролі посередника. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

«Чиновниця, створюючи штучний дефіцит бланків дозволів на здійснення міжнародних вантажних автоперевезень,  в подальшому за певну винагороду «допомагала» з їх отриманням. У якості посередника виступав чоловік зловмисниці.

В березні подружжя було викрите правоохоронцями під час одержання чергової винагороди у розмірі 1 000 доларів США. У чоловіка-посередника під час затримання було вилучено 3 200 доларів США, 10 000 гривень, 24 незаповнені бланки дозволів, «чорнові» записи з номерами бланків та сум коштів, одержаних за їх видачу», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час санкціонованого обшуку за місцем роботи та проживання подружжя було виявлено та вилучено понад 16 000 доларів США, 48 000 гривень та 11 000 євро.

Чиновницю та її чоловіка правоохоронці затримали в порядку, передбаченому ст.. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Максимальне покарання, передбачене статтею, – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *