ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові дали старт будівництву першого IT-парку

Соломія Головіна

|

У Львові сьогодні, 30 червня, урочисто заклали перший камінь IT-парку, який розміщуватиметься між вулицями Стрийська, Чмоли, Луганською та Козельницька на площі 10 га. Про це з місця події повідомив кореспондент Львівського порталу.

 

Інноваційний комплекс IT-парк складатиметься з 6 офісних будівель класу А, загальною площею 164 000 м2, трьох бізнес-центрів, матиме власний готель на 150-200 номерів, та мультифункціональну зону, яку буде відведено для дозвілля та соціальних потреб. У цій зоні розташуються торгівельний та спортивний центри, фуд-корт, конференц-зали, а також освітній кампус, який стане однією з важливих складових комплексу. Він зможе вмістити 10 000 працівників IT-індустрії та понад 4 000 працівників суміжних галузей.

Як розповів девелопер та інвестор «Innovation District IT Park» Володимир Женчак, перша черга проекту обійдеться у 160 млн дол. До неї входить зведення шести восьмиповерхових офісних будівель, багатофункціонального центру, готелю та ще одного офісу на 26 поверхів. За словами Володимира Женчака, першу чергу планують відкрити в другій половині 2020 року.

«У центрі Львова вже забагато туристів, але це нормально, така ситуація в Празі, Кракові. Ми хочемо створити тут місце, де зустрічатимуться молоді львів’яни, це буде місце для коворкінгу та відпочинку», – сказав він.

Водночас інвестор «Innovation District IT Park» наголосив, що нічого подібного поки не реалізовано ніде в Україні.

«Пам’ятаю той день, коли два роки тому ми в кластері з компанією зустрілися і обговорювали ідею ІТ-парку. Ми всі його чекали, чекали багато років. І вкінці 2015 року вирішили взяти ініціативу в свої руки…Це майбутнє нашого міста, це той випадок, коли ІТ-індустрія буде максимально візуалізована в Львові. Коли ви приїдете через 3 роки в це місто, ви його не впізнаєте. І я впевнений, що це тільки початок, бо в кластера є грандіозні плани рухатися далі і запускати нові проекти», – зазначив головний виконавчий директор Lviv IT Cluster Степан Веселовський.

Додамо, що раніше анонсувалося, що на церемонію з нагоди закладення першого каменю ІТ-парку прибуде прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Однак він не прибув на церемонію.

Про те, як виглядатиме та що входитиме в комплекс ІТ-парку Львівський портал писав тут.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *