ОСТАННІ НОВИНИ

Підтопило Львівщину, Івано-Франківщину та Чернігів

Омелян Шевчук

|

Внаслідок сильних дощів протягом 29 червня в трьох районах Львівської області відбулось підтоплення 25 житлових будинків, 15 підвалів житлових будинків та 1 підвал навчально-виховного комплексу, 60 присадибних ділянок, дві автодороги, ще дві були пошкоджені, один автомобіль, 3 колодязі та повалено одне дерево. Про це Львівському порталу повідомили у Департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

 

За даними відомства найбільше на Львівщині постраждали:

Стрийський район:

– в с. Зарічне вийшла з берегів річка Турянка, що призвело до підтоплення 40 присадибних ділянок 25 житлових будинків (в окремих будівлях рівень сягав 30 см.). Загрози життю місцевого населення не було. Підрозділами відкачено воду з 15 житлових будинків та 30 присадибних ділянок, з 10 житлових будинків вода спала самостійно. Відкачено 930 м3 води;

– поблизу с. Зарічне внаслідок виходу на заплаву річки Свіча було підтоплено місцеву автомобільну дорогу (близько 50 м., рівень води до 30см). Станом на зараз підтоплення автодороги немає;

– між с. Баня – Лисовицька та с. Воля Задеревецька внаслідок виходу на заплаву річки Сукіль підтоплено місцеву автомобільну дорогу (близько 60 м., рівень води до 50см). Станом на зараз підтоплення автодороги немає.

– поблизу с. Малі Дідушичі внаслідок виходу на заплаву річки Свіча було підтоплено місцеву автомобільну дорогу (близько 500 м., рівень води до 1 м). Станом на зараз підтоплення автодороги немає.

– біля с. Любінці внаслідок підйому річки Стрий відбулось підтоплення автомобіля «Volkswagen Passat B3». Силами відділення 8 ДПРЧ м. Стрий автомобіль підтягнуто до берега.

Турківський район

– в с. Завадівка внаслідок сильних опадів виникло підтоплення 20 присадибних ділянок 6 підвалів житлових будинків. Підрозділами ДСНСУ відкачено воду з 20 присадибних ділянок та 6 житлових будинків. 0 21:30 год. роботи завершено. Відкачено 1010 м3 води;

– в с. Лосинець пошкоджено дорогу місцевого значення (1,5 км) утворилися бокові протоки, вибоїни (до 1 м), часткова руйнація дороги;

– в м. Турка виникло підтоплення 1 підвального приміщення школи (НВК №1) та 1 підвального приміщення житлового будинку. Станом на 22.00 год. 29 червня роботи завершені.. Відкачено 940 м3 води.

– в с. Ясениця внаслідок сильних опадів виникло підтоплення 7 підвалів житлових будинків. ДСНС роботи не проводили вода спала самостійно.

Дрогобицький район

– в с. Рибник перед мостом сталося провалля дорожнього полотна місцевого значення чим обмежило доїзд до одної вулиці та водозабірного пункту “Рибник” та до с. Довге Гірське;;

– у м. Дрогобич внаслідок складних погодних умов (грози) впало дерево та перегородило проїжджу частину автодороги “Дрогобич – Трускавець”, що призвело до ускладнення руху транспортних засобів. 2СЦШР ДСНС м. Дрогобич проведено розпилювання та розчистка проїжджої частини.

Жидачівський район

– поблизу с. Мельничі на “Миколаїв – Жидачів – Калуш” внаслідок виходу на заплаву річки Свіча відбувся перелив через дорогу (близько 150 м., рівень води до 15 см).

Станом на сьогоднішній ранок залишалися:

– у Стрийському районі в с. Зарічне підтоплені 20 підвалів житлових будинків, 10 присадибних ділянок, та 40 колодязів;

– у Дрогобицькому районі в с. Рибник перед мостом сталося провалля дорожнього полотна місцевого значення, чим обмежило доїзд до одної вулиці та водозабірного пункту “Рибник” та до с. Довге Гірське (об’їзд можна здійснити через с. Сопіт Сколівського району). Місце провалля загороджене, роботи Дрогобицьким автодором будуть проводитись після спаду рівня води в річці.

– у Жидачівському районі поблизу с. Мельничі на автодорозі “Миколаїв – Жидачів – Калуш” внаслідок виходу на заплаву річки Свіча відбувся перелив через дорогу. Станом на 06.00 год. (близько 15 м., рівень води до 5 см). Рух по автодорозі не обмежений.

-у Турківському районі

– в с. Лосинець пошкоджено дорогу місцевого значення (1,5 км) утворилися бокові протоки, вибоїни (до 1 м), часткова руйнація дороги. На даний час рух транспорту частково обмежений.

Тим часом, за даними ДСНС України, на території окремих районів Івано-Франківської області відмічалися підтоплення житлових та адміністративних будинків, присадибних ділянок, прибудинкових територій та сільськогосподарських угідь.

Всього підтоплено: 202 житлові будівлі, 8 підвальних приміщень ж/б, 20 прибудинкових території ж/б, 1  насосне приміщення підприємства НГВУ «Долина нафтогаз», 1 будівлю трансформаторної підстанції Івано-Франківського РЕМ, 40 присадибних ділянок, 35 га сільськогосподарських угідь, пошкоджено 14 км. доріг місцевого значення, пошкоджено 3 мости, які сполучають сільські місцеві дороги з приватними присадибними ділянками.

Чи ненайскладніша ситуація із підтопленням у Чернігові, де 30 червня внаслідок інтенсивних опадів сталося підтоплення біля 90 приватних домоволодінь на близько 20-ти вулицях міста.

Також рятувальники провели відкачу води у ряду підтоплених домогосподарствах на Вінничині.

За даними синоптиків, завтра на Львівщині також очікуються грози.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *