ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині ознаковують місця, пов’язані з героями і видатними діячами

Олена Карп'юк

|

В межах реалізації Комплексної програми розвитку культури Львівщини до кінця року на території області ознакують 40 місць, пов’язаних зі сучасними героями, видатними діячами, історією, культурою та релігією. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

«У співпраці з істориками, діячами культури та районами області ми сформували список із 40 об’єктів, які плануємо ознакувати. Це будуть інформаційні таблиці на дорогах загальнодержавного значення із зазначенням події або ж особистості, яка мала місце в нашій історії», – зазначила директорка департаменту культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало.

Одним із перших на Львівщині ознакували село Шнирів, що на Бродівщині – родинне село заступника Голови Генерального Секретаріату Української Головної Визвольної Ради Петра Федуна.

Додамо, що з нагоди відзначення 100-річчя Західноукраїнської Народної Республіки в області встановлять інформаційні таблички з вказівниками місця розташування родинних сіл та могил найвідоміших діячів Західноукраїнської Народної Республіки на Львівщині.

Це такі відомі постаті, як Андрій Мельник, полковник армії УНР, голова Проводу ОУН (Дрогобицький район, с. Воля Якубова), Віктор Курманович, генерал УГА (Золочівський район, с. Велика Вільшаниця), Олена Степанів, перша в світі жінка-офіцер, чотар УГА (Перемишлянський район, с. Вишнівчик), Григорій Трух, чотар УСС, автор пісні «Ой, у лузі червона калина» (Стрийський район, с. Гірне, могила Миколи Мариновича, генерал-хорунжий УСС (Яворівський район, с. Оселя).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *