ОСТАННІ НОВИНИ

Канадські лікарі у Львові консультували та оперували українських діток

Омелян Шевчук

|

У Львові за шість днів канадські лікарі проконсультували понад 100 та спільно з львівськими лікарями прооперували 8 діток зі всієї України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

 

Як відомо, канадські лікарі уже вшосте приїхали до Львова, щоб допомагати маленьким українцям. Впродовж 16−22 червня в міській дитячій клінічній лікарні вони спільно з львівськими лікарями проконсультували понад 100 діток з нейрохірургічними та неврологічними патологіями з різних куточків України, а також провели 8 надскладних операцій, 2 з яких є унікальними для Західного регіону України. Окрім того, канадські фахівці провели декілька навчально-практичних лекцій.

Як розповів головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт, навчально-консультативний візит команди нейрохірургів Канади очолював професор, завідувач хірургії університету м. Торонто Джеймс Рутка та координатор проекту професор Мирослава Ромах. Проте цього року співпраця між клінікою SickKids (Торонто, Канада) та міською дитячою клінічною лікарнею м. Львова поширилась також і на неонатологічну службу лікарні. Адже у складі цьогорічної команди приїхали також лікар Іша Крістіан, нейрохірург лікарні Кайзер Перманенте (Каліфорнія, США); лікар-невропатолог та клінічний нейрофізіолог лікарні Sick Kids Тіна Гоу; професор університету Торонто, лікар-неонатолог Крістофер Томлінсон та асистент лікаря, практикуюча медсестра Діана Вілсон.

«За час візиту проконсультовано 69 пацієнтів, серед яких — пацієнти після попередніх візитів, які демонстрували позитивні результати після виконаних оперативних втручань, пацієнти відділення нейрохірургії, діти із складним випадками з інших клінік та областей, а саме: Львівська, Полтавська, Франківська, Рівненська, Волинська область, м. Львів, Київ, Луцьк, Харків, Рівне.

Спільною бригадою лікарів-нейрохірургів дитячої лікарні, лікаря-нейрохірурга Іші Крістіан з штату Каліфорнія (США), під керівництвом професора Джеймса Рутки проведено 8 складних оперативних втручань, і 2 оперативних втручання з імплантацією стимулятора блукаючого нерва — вперше на Західній Україні.

Окрім того, доктор Крістіна Гоу, епілептолог та клінічний нейрофізіолог, проконсультувала більше 40 пацієнтів неврологічного профілю. Оглянула та скоригувала антиепілептичну терапію у пацієнтів неврологічного відділення нашої лікарні та дітей з різних куточків України з фамакорезистентними формами епілепсії. Було відібрано 7 дітей для подальшого проведення оперативного втручання з приводу встановлення стимулятора блукаючого нерва та 5 дітей для інших видів нейрохірургічних втручань”, — розповів головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт.

Також за час співпраці з канадськими колегами було проведено 5 навчально-практичних лекцій по новітніх методах діагностики та лікування епілепсій для неврологів та нейрохірургів, а також для неонатологів міста по неврологічних проблемах у неонатальному віці, судомах у новонароджених та методах їх лікування, виразково-некротичному ентероколіті у новонароджених.

Проект співпраці між клінікою Sick Kids (Торонто, Канада) та міською дитячою клінічною лікарнею м. Львова у подальшому продовжуватимуть та розширюватимуть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *