ОСТАННІ НОВИНИ

Інспірації добра: львів’ян запрошують на виставку акварелей Ярини Юрик

Олена Карп'юк

|

У суботу, 30 червня, у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького відбудеться відкриття персональної виставки акварелей «Інспірації добра» доцента кафедри дизайну та основ архітектури Національного університету «Львівська політехніка», Заслуженого художника України Ярини Юрик. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської політехніки.

 

Талановиті та вишукані акварелі художниці Ярини Юрик отримали широке визнання у багатьох країнах Європи і світу, здобули численні перемоги у міжнародних конкурсах малярства, зокрема, в Португалії, Китаї, Італії, США та інших. Вона – фундатор сучасного кордоцентричного світоглядного напряму акварельного малярства в Україні, а її акварелі зберігаються в приватних колекціях США, Канади, Польщі, Німеччини, Бразилії та інших країн, а також у музеях України.

«Моє малярство, тематика та техніка моїх робіт відображають діалектичну сутність миті: народження – горіння – проявлення та згасання – відродження через увічнення та подолання небуття. Зафіксувавши мить, я намагаюся спонукати до роздумів та зцілити душу глядача», – розповіла Ярина Юрик.

Виставка «Інспірації добра» проходитиме у палаці Лозинських Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького і триватиме до 28 липня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *