ОСТАННІ НОВИНИ

Що чекає на відвідувачів Львівського оперного театру цього тижня?

Соломія Григор'єва

|

Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької цього тижня здивує свої глядачів новою грандіозною постановкою Василя Вовкуна – оперою «Дон Жуан». Окрім того, у театрі відбудеться ряд концертів у Музичному салоні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі театру.

 

ПЕРЕЛІК ПОДІЙ ЛЬВІВСЬКОЇ ОПЕРИ НА ТИЖДЕНЬ:

Вівторок – 26 червня – концерт Альт і друзі/VIOLA & FRIENDS (Дзеркальна зала)

Сучасний український виконавець на альті та автор власних творів Сергій Гаврилюк зібрав своїх найближчих друзів, щоб виконати найцікавіший й сучасний репертуар для цього інструменту. Зокрема концерт «Літо» з циклу «Пори року» А.Вівальді прозвучить у незвичному аранжуванні для альта і струнних.

У програмі концерту – твори А. Вівальді, П. Гіндеміта, М. Куґеля та молодого українського композитора Сергія Гаврилюка.

Виконавці: Сергій Гаврилюк (альт), Марія Панчук (альт), Оксана Литвиненко (віолончель) та Олександр Міщук (контрабас).

Початок о 19.00. Квитки за посиланням  – Альт і друзі

Середа – 27 червня, Субота – 30 червня, Неділя – 1 липня – опера «Дон Жуан»

Середньовічна іспанська легенда про «покараного розпусника», спокусника жінок Дон Жуана, є одним з найпопулярніших сюжетів в історії світового театру. Вона лягла в основу безлічі театральних вистав – драматичних, музичних, народних, лялькових, хореографічних. У рік створення моцартівского шедевра тільки в Італії йшло відразу кілька оперних вистав на той же сюжет.

Історія Дон Жуана дала Моцарту привід для постановки проблеми особистості. Його Дон Жуан – це втілення безрозсудної відваги, кипучої енергії, незнищенного оптимізму і любові до життя. Саме в життєлюбності закладено головний секрет чарівності цього героя. Однак його егоїзм, зневага до законів честі і моралі стають джерелом нещастя для всіх, кого зустрічає Дон Жуан на своєму шляху. Композитор підкреслив подвійність, суперечливість Дон Жуана. Це не просто «покараний розпусник», як в більшості присвячених йому творів, а сильна особистість, яка живе за своїми власними законами.

І нарешті львівський глядач зможе побачити цю  легендарну постановку Василя Вовкуна. Багатотонні декорації, світлові ілюмінації, надзвичайні музичні та танцювальні постановки – це все відвідувачі Львівського оперного театру зможуть побачити вже цього тижня!

Квитки за посиланням  – Дон Жуан (27.06), (30.06), (01.07)

Неділя, 1 липня – концерт «Моя любов – опера» (Дзеркальна зала)

Концерт «Моя любов – опера» – чергове освідчення співачки Іванни Таратули-Філіпенко її професійним ідеалам. У ньому прозвучать арії з відомих опер західноєвропейських та українських композиторів.

Іванна Таратула-Філіпенко – українська співачка, яка поєднує виступи в оперних спектаклях і на концертних сценах у містах США і України. Безмежно любить оперу й українську народну пісню.

Артистка навчалася у Львівській національній музичній академії імені М.Лисенка і удосконалювала свою майстерність у США (стажувальна програма “Оперні співаки для майбутнього”). Оперну кар’єру розпочала у 1991 році, виступаючи спочатку в Україні й Польщі, а далі – Іспанії, Італії ,Франції, Німеччині, Болгарії, США.

Сценічна діяльність Іванни Таратули-Філіпенко паралельно крокує із педагогічною. Вона – професор музики у Los Medanos College (Піттсбург, Каліфорнія); засновник, директор і художній керівник “Julivanna Music Studio”, член музичної асоціації вчителів Каліфорнії (TAC).

Початок о 15.00. Квитки за посиланням  – Моя любов – опера

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *