ОСТАННІ НОВИНИ

Глава УГКЦ Патріарх Святослав проведе Літургію під час прощі у Страдчі

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 26 травня, о 8:30 годині розпочалася  Всеукраїнська проща до села Страдч. Особливістю цьогорічної прощі є те, що на Літургію  приїде Глава УГКЦ Патріарх Святослав. Про це у коментарі Львівському порталу розповів заступник голови Яворівської районної ради Володимир Мацелюх.

 

Проща присвячена пам’яті страдецьких блаженних отця Миколи Конрада та дяка Володимира Прийми, дню мирянина та 1030-річчю хрещення Київської України-Русі. Цього року проща відбудеться водинадцяте.

Як розповів Володимир Мацелюх, Блаженніший Святослав проведе Архієрейську Божественну Літургію об 11 годині. Наразі прочани йдуть до церкви, яка є на відкритому полі.

«Проща є масштабною, оскільки цьогоріч приїжджає Патріарх Святослав. Тому очікується кілька тисяч вірян. Для прочан ми виставили крани з водою, щоб вони могли попити, було зроблено освітлення траси, розчистили узбіччя доріг, щоб автомобілі моли припаркуватися. З транспортом є певні незручності,бо є великий потік автотранспорту, але поліція забезпечила альтернативні шляхи об’їзду, щоб зменшити великі корки, які є кожного року», – розповів він.

Проща закінчиться Службою Божою та заходами на території Каплиці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *